Tepláky na vrchole módy. Ako ich nosiť, aby ste vyzerali štýlovo?

Posted by admin 12.02.2021 0 Comment(s) Blog,

Tepláky - koľko ich máte? Faktom je, že sa jedná o skutočne pohodlný kúsok, ktorý mnohí z nás donedávna nosili na doma, na venčenie psa, na prechádzky do prírody, na chaty či na cvičenie. Muži, ženy, chlapci, dievčatá, mladí, starí, bohatí či chudobní. Takmer všetci vlastnia aspoň jeden kus teplákov alebo rovno celú teplákovú súpravu. Prečo sa tepláky stali v posledných rokoch trendom, prečo sú tak obľúbené či ako prispôsobiť tepláky prakticky na každú príležitosť?

 

Pánske tepláky zaznamenali veľký boom s príchodom hip-hopovej subkultúry na konci 80. rokov. Tiež sa vzbudil v spoločnosti obrovský záujem o fitness. Tepláky sa nosili do posilňovne a stávali sa čoraz populárnejšie aj u žien. Ich pohodlnosť a komfort predčili všetko dovtedajšie oblečenie. Začiatkom nového tisícročia však tepláky zaznamenali útlm a v uliciach ich bolo vidieť čoraz menej.

 

Ako sa tepláky dostali tam, kde sú dnes?

 

Tepláky však nikdy nevymizli. Boli len mimo hraníc vtedajšej doby. Stali sa uniformou pre deti, ktoré sa váľajú v tráve. Postupom času sa vytvorilo veľké množstvo predsudkov voči tomuto kúsku, pretože bol lacný a mnohokrát nespĺňal požiadavky najnovších trendov, ktoré panovali na prelome milénia. Vznikol stereotyp, z ktorého sa tepláky nevedeli vymaniť dlhé roky.

Na prelome desaťročia sa tepláky dostávali opäť do ulíc. Už však nebolo potrebné byť športovým nadšencom, aby ste mohli oceniť pohodlie športového oblečenia. V uliciach dominovali spočiatku pánske tepláky. Tepláky sa vo svete módy znovuzrodili. Už to nie sú len tepláky v tradičnom slova zmysle. Nájdeme rôzne materiály. V uliciach a na sociálnych sieťach sa objavujú bavlnené, saténové, dokonca aj pletené tepláky v rozličných farbách. Dnes ich milujú celebrity, generáli, riaditelia. Skrátka, tepláky sa stali dokonalou zmesou pohodlia, štýlu a vysokej módy.

 

Kde si môžete obliecť tepláky?

 

Dnes v skutočnosti všade. Rok 2020 a 2021 sa nesú v znamení teplákov! Dámske alebo pánske tepláky sa stali vďaka trendu „athlesuire“ prijateľným odevom aj vo svete módy. Môžete si ich vziať do práce, do školy, dokonca aj na určité spoločenské udalosti, ale aj rande. Dokazujú to outfity z fashion weekov v New Yorku alebo v Kodani, kde boli tepláky najnosenejším kusom oblečenia v hľadisku.

Tepláky do práce či na kávu už nie sú tabu

 

Práca alebo posedenia na káve s priateľmi boli v minulosti posledným miestom, kde by ste si mysleli, že budete nosiť tepláky. Nehovoríme, že by ste mali tepláky nosiť na rokovania, kde je samostatne určený dresscode, ale sú dni, kedy nemusíte byť formálni a môžete si obliecť na seba niečo pohodlnejšie. Treba myslieť na niekoľko kľúčových vecí.

  • Vyhnite sa širokým teplákom

Pozrite sa na moderné značkové tepláky, ako Under Armor, SikSILK, Twinzz, Nebbia, ktoré sa zužujú v oblasti lýtok. Vylepšujú siluetu a formujú postavu.

 

pánske tepláky

Zdroj: Ilya Mirnyy

  • Skombinujte ich s trendy kabátom, sakom alebo koženou bundou

Namiesto toho, aby ste siahli po mikine, kombinujte svoje teplákové nohavice so sakom alebo kabátom. Týmto dosiahnete športovo-elegantný outfit, s ktorým zažiarite nielen na káve medzi priateľmi, ale aj v práci. Porozmýšľajte aj nad ďalšími možnosťami a neobmedzujte sa. Kreativite sa medze nekladú a dodajte vašim teplákom šmrnc.

 

dámske tepláky

Zdroj: Mark Adriane

  • Noste namiesto tenisiek vysoké podpätky

Lodičky alebo iné typy topánok na podpätku automaticky pozdvihnú váš vzhľad, ale to už dávno viete. Inak to nie je ani pri teplákoch. Doplňte k nim vhodný štýlový top, náušnice, opasok či náhrdelník tak, aby tepláky ostali dominantným kúskom. Váš outfit bude vyzerať luxusne a nezostane bez povšimnutia.

 

tepláky bavlna

Zdroj: Godisable Jacob

  • Muži môžu siahnuť po členkových čižmách

Teplákové nohavice vďaka tomu stále ostanú s nádychom elegancie. Pokiaľ sa chcete vyhnúť takýmto variáciám a stále chcete pôsobiť trendy, aj biele tenisky sú skvelá voľba!

  • Monochromatickosť je kľúčom k dokonalému outfitu

Máte mikinu v rovnakej farbe ako tepláky? Zlaďte hornú a spodnú časť, aby ste dosiahli tento neobvyklý, ale nezabudnuteľný štýl.  Vytvorte so Sportshousom tento trendy outfit. Napríklad mikiny a tepláky značky SikSILK,  v obľúbených farbách.

 

tepláky pre ženy

Zdroj: Dom Hill

 

 

© www.sportshouse.sk - Sports House Slovakia s.r.o.