Súperi alebo partneri? Ako dokážu spolu fungovať móda z ulice s tou športovou?

Posted by admin 29.04.2021 0 Comment(s) Blog,

Aktuálna situácia zmenila náš uponáhľaný a rušný život o 180 stupňov. Presunula nás do našich domovov a najväčším kritikom je momentálne naše zrkadlo. O to viac ako kedykoľvek predtým si vyžadujeme pohodlné a praktické oblečenie. Dokážeme si ale aj naďalej udržať svoj vlastný štýl? Dokážeme skĺbiť dokopy módu a funkčnosť? Odpoveďou môže byť športové oblečenie, ktoré ide túto sezónu ruka v ruke so streetwearom. Športové kúsky sa stali našim každodenným oblečením a hranica medzi oblečením do posilňovne a oblečením na obed či večeru úplne vymizla.

 

Športové oblečenie na neskoré raňajky s priateľmi

 

Športová móda sa implementovala do našich každodenných životov. Športové oblečenie sa stalo súčasťou nie len prehliadkových mól, ale aj bežných ulíc miest. Muži oblečení vo viacfarebných teplákoch, mikinách a teniskách. Ženy v legínach, športových topoch či podprsenkách, ako keby práve skončili v posilňovni, vyzdvihli si svoju obľúbenú kávu v kaviarni, stretli sa s priateľmi na neskoré raňajky alebo vyrazili do centra mesta na prechádzku. Tento neutíchajúci, novozavedený životný štýl zdôrazňuje jednu dôležitú vec, a to, že ľudia potrebujú pohodlné oblečenie. To predstavuje športový a neformálny štýl oblečenia na voľný čas v kombináciou so streetfashion. Už nie je potrebné vláčiť so sebou do mesta veci na prezlečenie po tréningu.

A preto niet pochýb, prečo je tento segment na trhu s módou na výraznom vzostupe. Je to najmä z dôvodu, že aktuálna situácia primäla ľudí uvedomiť si hodnotu svojho zdravia a spôsobu ako trávia svoj voľný čas. Začíname sa zamýšľať  a prehodnocovať svoj zaužívaný pohľad na život.  Prehodnocujeme  svoje rebríčky hodnôt a začíname preferovať zdravší spôsob života.

 

žena v športovom oblečení

Autor fotky: Carrie Kin na Pexels

 

Dôležitý je vlastný „podpis“

 

Striktné pravidlá v móde sa postupne stierajú a kombinácie športového oblečenia s klasickou konfekciou sú priam vítané. Tento jednoduchý trend odrážajúci zmenu životného štýlu, ide ruka v ruke s uvoľnenými štandardmi obliekania. Dopyt po pohodlí, štýle a funkčnosti odevov a obuvi vzbudil u ľudí taký záujem, že začali do svojho základného šatníka nakupovať kúsky na šport, ktoré sa dajú ľahko spárovať s denimom, koženými bundami, členkovými čižmami, podpätkami či sakami. Kombináciou módnych kúskov s aktívnym oblečenia, ako sú tenisky, tepláky alebo športová podprsenka je možné vytvoriť vyvážený vzhľad. Športové kúsky je vhodné vrstviť pod bežné oblečenie, ako napríklad športovú podprsenku pod koženú bundu, legíny pod elegantný kabát alebo mikinu pod sako. Pri výbere správnych kúskov do nášho šatníka, je potrebné prihliadať na to, aby boli pohodlné, z príjemných materiálov, štýlové a mnohokrát sa nebáť zainvestovať aj do kvalitnejších, drahších a nadčasových vecí. Kúsky, do ktorých sa určite oplatí investovať sú napríklad šiltovky, batohy či teplákové súpravy.

 

Autor fotky: Raddy Sounon na Pexels

 

Spojením týchto dvoch svetov, športovej módy a streetwearu, sa zbúrali akékoľvek hranice a pravidlá v obliekaní. Športové oblečenie už nenosia len nadšenci športu a streetfashion, len fanúšikovia hip-hopu a graffity, ale ktokoľvek chce. Aj keď oba štýly zastupujú určitú komunitu, ktorá hovorí vlastným jazykom, ich kombinácia sa stáva čoraz populárnejšou a vyhľadávanejšou.

 

Žena v crop tope a teplákoch

Autor fotky: Maria Eduarda Loura Magalhães Tavares na Pexels

 

Niekoľko typov na záver:

●      Buďte kreatívni, najmä pokiaľ ide o kombináciu kúskov a ich vrstvenie.

●      Mixujte rôzne typy látky, ako napríklad džínsovinu a kožu so športovými materiálmi.

●      Neprehliadnite pridanie doplnkov a šperkov. Štýlovým batohom, bejzbalovou čiapkou alebo pilotkami, nikdy nič nepokazíte.

●      Nezabudnite na svoj vlastný štýl a podpis.

 

K splneniu vašich módnych predstáv prispeje aj naša nová kolekcia, z ktorej si určite vyberiete niečo pre seba!!!

 

© www.sportshouse.sk - Sports House Slovakia s.r.o.