Viac ako 100 rokov so značkou Champion

Posted by admin 04.10.2021 0 Comment(s) Blog,

So spoločnou víziou založenia športovej i streetwearovej značky Champion prišli bratia Feinbloomovci ešte v roku 1919. Už o pár rokov neskôr nadviazali úspešné spolupráce s niekoľkými univerzitami a dopyt po nich stále rástol. Vďaka svojej vynikajúcej kvalite produktov a nadšeniu pre šport, značka Champion v priebehu rokov podporovala stovky aktívnych a vrcholových športovcov. Najväčší úspech značka zaznamenala získaním exkluzívnych práv na výrobu oblečenia pre všetky tímy NBA. Je ale Champion iba pre športových priaznivcov? Dnes už môžeme ikonické logo značky Champion vidieť nie len na palubovkách a rôznych športoviskách, ale každý deň na ulici či na sociálnej sieti. Trendu značky Champion podľahli všetci – známe hviezdy, ale aj náš najlepší kamarát i sused od naproti. A niet sa čomu čudovať, veď spoločnosť Champion ponúka vo svojom portfóliu produkty doslova „od hlavy až po päty“.

 

dámske a pánske teplákové súpravy

 

Mikiny s kapucňou pre vysoké školy

 

Začiatky značky sa spájajú so životom na amerických univerzitách, najmä s miestnym  univerzitným tímom amerického futbalu v Michigane. Dohoda medzi oboma stranami bola takmer okamžitá. Športovci boli spokojní s kvalitou a prispôsobivým materiálom oblečenia a tréneri s cenou, za ktorú ich mohli kúpiť. Povesť značky Champion sa veľmi rýchlo rozšírila a čoskoro tréneri z každého kúta krajiny žiadali od bratov Feinbloomovcov  športové pánske mikiny.

 

športové oblečenie Champion

 

Aj keď klasické športové mikiny sú na trhu už dlhšie, americkí bratia im dodali jedinečnú signatúru. Champion predstavil celému svetu tradičné vysokoškolské oblečenie ako ho poznáme z teenegerských filmov. Veď kto by dnes nepoznal mikinu s kapucňou alebo tričko s potlačou univerzity na prednej strane. Tento typ mikiny bola navrhnutý a vyvinutý predovšetkým z praktických dôvodov ako odev pre športovcov na nosenie medzi zápasom, tréningom alebo počas striedania na lavičke. Najmä preto, aby ju mali hneď po ruke, aby mali so sebou vo svojej športovej taške niečo pohodlné a hrejivé.

 

Míľniky značky Champion

 

Po úspešných debutoch so športovými mikinami, tričkami a ponožkami na univerzitách aj mimo nich bol ďalší úspešný krok spolupráca s americkou vojenskou akadémiou. Ich zimné oblečenie používali vojaci na cvičeniach v rámci vonkajšej prípravy a na hodinách telesnej výchovy. Veľavýznamným krokom bolo zazmluvnenie si všetkých športových tímov NBA v priebehu 90. rokov a niekoľkých športových mužstiev najvyššej ligy amerického futbalu NFL. Champion si postupne podmaňoval športový svet a začal hľadať prienik aj do toho streetwearového. Diváci športových stretnutí hľadali na zápasoch inšpirácie, ktoré si neskôr preniesli do bežného každodenného života. 
 

Jedinečný patent

 

Spoločnosť Champion sa môže pýšiť niekoľkými nadčasovými modelmi oblečenia a s tým aj súvisiacimi patentami. Champion na konci 30. rokov vynašiel jedinečnú technológiu Reverse Weave vyznačujúcu sa pevnou väzbou tkaniny. Vďaka patentu sa oblečenie série Reverse Weave nezrazí pri praní, ľahko sa očistí od akýchkoľvek nečistôt a drží stále svoj tvar. 

 

technológia Reverse Weave na Champion mikinách

 

Medzi ďalšie produkty, ktoré sa používajú dodnes a ich „rodičom“ je práve značka Champion sú dámska športová podprsenka, umožňujúca ženám dlhšie trénovať a hrať, a tak isto aj športový priedušný nylonový dres, ktorý je doteraz synonymom pre basketbal.

Popularita značky nemala stále len stúpajúcu krivku. Veľkú krízu zažila začiatkom roku 2003, kedy mnohí bežní spotrebitelia označovali Champion za lacnú náhradu svetových športových značiek. Avšak vzhľadom na nárast popularity streetwear a vintage oblečenia z 90. rokov sa začala objavovať ako alternatívna značka športového oblečenia s netradičným dizajnom. Významné spolupráce s módnymi gigantami ako sú Supreme a BAPE opäť vyšvihli Champion na popredné miesto v rebríčkoch módy. Dnes si značka drží svoje dlho a tvrdo budované miesto a teší sa veľkej obľube. Trend s logom „C“ nosia hrdo aj tie najväčšie svetové hviezdy filmových, hudobných či iných scén.

 

ženy v Champion teplákových súpravach

 

Oblečenie značky Champion sa vyznačuje nadčasovým dizajnom, prémiovou kvalitou a širokou škálou produktov pre ženy, mužov aj pre tých najmenších. Dostupná cena a neopakovateľná technológia robí Champion výbornou voľbou na šport, na voľný čas alebo do školy.

 

© www.sportshouse.sk - Sports House Slovakia s.r.o.